Sluta Tvivla!

29 Jun 2016

Ganska nyss hemkommen efter en härlig semester vecka på Mallorca tillsammans med familjen och min trogna följeslagare, hippien med familj.

Hippien har grym koll på Mallorca så vi fick bästa möjliga guidning! Jag förstår verkligen varför Mallorca är träningsbas för så många bra triathleter. Andreas Linden är en av dem som för övrigt har en grym blogg med många bra tips om träning på Mallorca.

Förutom sköna dagar vid poolen och havet med familjen så blev det lite träning varje dag. Vi hann med  brutal OW simning med 10 tals meter siktdjup, fiskar och färger. Cykling i backar som aldrig tar slut med fantastiska vyer och trail löpning i Serra de Tramuntana.

Coachen hade egentligen ordinerat en väldigt lugn 3 timmars vecka…..det blev något mer än så…..sorry coach, men det gick inte att hålla sig från att inte träna. Tur man inte bor därnere. Då hade man antagligen cyklat ihjäl sig. Det var också vad jag sa på engelska till den italienske cykeluthyraren…..han tittade på mig lite märkligt…..förstod inte ironin riktigt tror jag.

Nu står det ju sluta tvivla i rubriken och ni undrar säkert varför. Jo för jag gör det för mycket på mig själv. ”Tränar jag rätt, tillräckligt mycket, har jag rätt utrustning, borde jag inte gjort si eller så.”  När jag rannsakar mig själv och tänker på detta så förtar det emellanåt glädjen och lust känslan i träningen.

Tänkte en hel del på detta förra veckan och när jag igår lyssnade klart på Johan Olssons sommar prat där han bland annat pratar om sin mentala träning så blir man påmind om hur viktigt det är att ha positiva tankar i huvudet och att fokusera på nuet och glädjen istället. Han pratar också mycket om vikten av att utvärdera vad man gjort, både i sin träning och privat. Något som han tyckte var tråkigt till att börja med, men nu börjat tycka är kul och som utvecklat honom mycket. Lyssna på Johan. Han är en klok man och en grym skidåkare.

Jag ska i alla fall försöka ta åt mig åt det Johan pratar om och sluta tvivla och istället utvärdera. Det som är gjort är gjort och det kan man utvärdera och bli bättre på nästa gång. Det som inte är gjort är helt onödigt att spekulera och tvivla över.

Något jag dock inte tvivlar över är att vädret i Halmstad i helgen, mitt genrep inför Kalmar Ironman, inte ser lovande ut……men det har jag ju slutat att bry mig om.

Stay tuned för race rapport från Halmstad 11.3 nästa vecka.

Många höjdmeter!
Många höjdmeter!
Magisk strand på Mallorca. Cala Sa Nau! Rekommenderas.
Magisk strand på Mallorca. Cala Sa Nau! Rekommenderas.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.