Mega pass och Kalmar Swimrun

14 Jul 2016

I helgen hade vi det första av två mega pass inför Kalmar Ironman. Det innebar 1h simning, 5h cykel och 1h löpning med kort näringspaus mellan varje gren. Det underbara svenska sommarvädret hittills i Skåne var naturligtvis med oss även denna dagen. Vi slapp regn, men det blåste så det räckte till och blev över. Med vi menar jag även hippien och Henrik från team Kusttränar som jag ska köra Kalmar Swimrun med till helgen.

Hade hoppats känna mig stark under hela mega passet för att boosta självförtroendet lite efter Halmstad Triathlon som jag inte är nöjd med. Simningen kändes bra och vi avverkade 3200 meter på en timme i mycket tuff sjö. Skiljde inte mycket mot upplevelsen att simma Kalmar IM förra året.

Transition area var förlagt till hippiens uterum vilket var kanon för ändamålet och på cykeln fick vi även trevligt sällskap av IS Göta Triathlons ordförande, ständigt unge och starke Magnus Eriksson samt även klubb kamrat Sara Lindström.

Jag hade lagt upp en varvbana om 4 varv på en slinga som var ca 40km. De första 3 varven kändes riktigt bra, men jag fick slita i motvinden på det 4:e varvet och var alldeles för trött för att göra en bra löpning. Löpningen blev ett lidande nästan hela timmen där jag desperat minskade farten hela tiden för att få ner pulsen.

Summa summarum ingen bra självförtroende boost. Jag tror att jag dels fortfarande var sliten från Halmstad helgen innan samt att jag kan vara på gränsen till övertränad. Så denna vecka har fokus varit återhämtning och ha koll på morgonpuls och träna därefter. Det har blivit många vilodagar och de pass jag har kört har varit extremt lugnt tempo.

Till helgen kör som sagt jag och Henrik

Mega tack till coach André som tog sig tid att tillverka min fin fina swimrun dolme à la simdyne modellen (bild nedan). Även tack till Wolff Wear i Stockholm för sjukt bra service och snabb leverans av min Orca Swimrun RS1 dräkt. Sen som alltid Anders på Triathlondepån som ställer upp i vått och torrt och fixar och levererar grejer ibland till och med personligen hem! Oslagbar service.

Simma lugnt så återkommer jag nästa vecka med hur det gick!

Simdyna, nu även för vuxna krisande medelålders män!
Simdyna, nu även för vuxna krisande medelålders män!

 

Koll på distanserna e viktigt! Mycket upp och ner i vattnet blir det.
Koll på distanserna e viktigt! Mycket upp och ner i vattnet blir det.

 

Bra grejer - Alltid från Triathlondepån!
Bra grejer – Alltid från Triathlondepån!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.