Kval och tufft mål!

15 Jun

Det har varit tyst i detta forumet länge nog tycker jag. Hög tid att plita ner lite tankar om tiden som gått efter vasaloppet och inför framtiden. Jag hoppas att detta inlägg går att läsa då det verkar som att Triathlonplus.se har lagt ner verksamheten. Jag ska flytta bloggen till ny sida under sommaren.

Jag har tränat bra efter vasaloppet, i alla fall tidsmässigt. Mitt årsmål för i år är 500 träningstimmar vilket jag efter kontinuerlig konditionsträning sedan 2011 är vad min kropp accepterar och tycker är ok. Jag ligger just nu lite före det målet vilket känns bra.

Formen är dock högst osäker. Har bara gjort en tävling sedan vasaloppet och det var Höganäs Halvmarathon. Där gick det väldigt bra med en tid på 1:25:35 och en 6:e plats, bara 13 sekunder från mitt personbästa från Göteborgs varvet 2015. Årets hittills skönaste bild hamnade jag på tillsammans med den episkt starke löparen Erik Alnervik och Fredrik Stoltz som jag hade sällskap med nästan hela vägen.

Höganäs Halvmarathon

Varför har jag då valt titeln Kval på detta inlägg. Jo för att jag satsar på att kvala till Ironman Hawaii på Ironman Kalmar 2018. Jag vet, en nästintill omöjlig uppgift med ett personbästa på 9:52 i bagaget. Men, jag tycker det är meningslöst att sätta ett nytt tidsmål i Kalmar. Självklart blir jag nöjd om jag gör en bättre tid än 9:52, men att kvala är mitt livsmål så det är lika bra att spänna bågen och satsa på detta. Så det har jag tränat målmedvetet för sedan jag gjorde vasaloppet. Fortfarande med samma kloka fina guidning av primalcoaching och André Fält. Tack för det coach.

Kval som i tvivel har jag också inför helgen då jag får en värdemätare på min triathlon form på riktigt när jag kör Ironman Helsingör 70.3 (medeldistans 11.3 på svenska). En tid mycket över 4:40 här skulle innebära att målet att kvala ligger väldigt långt bort.

Uppladdningen har inte varit helt utan motgångar heller. Min kära följeslagare Speedmaxen a.k.a ”black healer” ligger i delar hos Canyon i Stockholm. Upptäckte på ett långpass att jag hade ett mega glapp i styrningen och kunde knappt hålla cykeln på vägen. Efter många turer fram och tillbaka så visar det sig att jag måste byta framgaffeln. Surt, men ändå skönt att den går att laga. Som tur är finns det väldigt fina och vänliga människor omkring mig så jag har fått låna ett hyfsat fullgott alternativ inför helgen som ni ser nedan.

Träna på därute och sköt om er! Återkommer med en RR från Helsingör.

Argon 119 Tri+, Sram E-tap, Ceramic speed.
Argon 119 Tri+, Sram E-tap, Ceramic speed.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.