Vätternrundan 2017

16 Jun 2017

Det har varit väldigt tyst från mig ett bra tag nu. Anledningen är att jag har cyklat och cyklat och sedan cyklat lite till. Bortåt 400 mil har det nog blivit på ett ungefär exklusive alla trainer pass under vintern. Allt för att förbereda mig för Vätternrundan 2017.

Jag fick frågan i slutet på 2016 om jag var intresserad av att vara med i cykelklubben Lygnens Venner sub 7:15 satsning på Vätternrundan 2017. Det betyder att vi siktar på att ha en snitthastighet på ca 41,5 km/h de 300km runt Vättern.

Jag har kört Vätternrundan 2 gånger innan. 2011 när jag som helt grön på konditionsidrott kämpade mig runt på en hybrid med rakt styre på strax över 11 timmar och 2012 när jag efter att ha sprungit Jättelångt Ultramarathon (70km) helgen innan kämpade mig runt i 20 mil regn på 9 timmar och 50 minuter.

Så 7 timmar och 15 minuter blir en av de tuffaste utmaningarna jag har gett mig på. Tyvärr har vi många avhopp i vårt gäng och som det ser ut nu en dag innan start så är vi bara ca 25 i klungan från att ha varit 37 från början. Vi får se hur det går, men ett nytt personbästa borde det kunna bli.

Träningen har gått bra och jag har kört vidare på mitt lågintensiva MAF upplägg tillsammans med Primal Coaching. Det hjälper verkligen att ha någon som periodiserar träningen och en plan för varje vecka att köra efter.  Under träningen har jag fokuserat på att öva mycket på att ligga rätt på rulle och har hunnit med 3 fina Motionslopp under våren. Laholms Cyklistens Vårlopp den 29/4 som gick flera gånger över Hallandsåsen under sina 120 tuffa kilometrar och ca 1300 höjdmeter. Hallandsloppet 100km som gick i fantastiskt vårväder den 6/5 norr om Halmstad mot Falkenberg och Bolmen runt 160km runt Bolmen med start vid High Chaparall.

Utrustningen har också blivit rejält uppgraderad mot Vättern. En ny Trek Émonda SL6 Pro har levererats från världens bästa cykelhandlare, Noréns Cykel. Ett grymt Race ställ från Trimtex Aero samt ny Hjälm (Bontrager Ballista) och nya skor (Shimano RC7). Jag kan inte skylla på utrustningen!

Vi har fått en väldigt fin starttid och startar imorgon klockan 12:16 så i eftermiddag bär det av till mina föräldrar i Hjo för sista uppladdning och vila och så har vi samling i Motala imorgon klockan 09:30.

Benen är nyrakade, Cykeln är nyputsad och skiner, Solglasögonen är putsade och Race stället är nytvättat. Nu kör vi! Håll tummarna för mig och oss! Startnummer 27345.

Kittad och Redo för VR!
Kittad och Redo för VR!
Glada Snabb Lygnare efter Bolmen Runt!
Glada Snabb Lygnare efter Bolmen Runt!
Jobbigt på slutet av Hallandsloppet!
Jobbigt på slutet av Hallandsloppet!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.