Triathlon Age group-läger Del 2 av 3

17 Nov 2016

Okej! Ja tar vi fart från där vi slutade!

Efter vi hade spökat runt lite ideer med vad som händer i skallen och hur man kan styra sina tankar för att prestera eller/och må lite sådär extra gött och försöka njuta på sin färd mot sitt mål.  Var de dax för ett litet fys pass, på två timmar :)

Christian Malmström sa lite enkelt:

– Ses på cyklarna om, skall vi säga 5 minuter? Sagt å gjort, ett Gunde Svan klädbyte i 200km/h från jeans å piké tröja till lycra. Här var jag ju på hemmaplan så de kändes tryggt :)

45 minuter med intervaller på olika kadens, lite enbensrundtramp på olika motstånd. Från lätt till tungt osv. Rätt ner i jympaskorna, premiär för mina nya Salming som har följande egenskaper sägs de:

Lätta – för att förbättra effektiviteten i löpningen

Flexibla – för att efterlikna fotens rörelser

Platta – lågt häl-till-tå drop ger ett mer naturligt löpsteg

Tunna – förhindrar inte kommunikationen mellan fotsulan och hjärnan

Bekväma – anatomisk passform med relativt stor tåbox

Vad kan gå fel där?? Jo, de kan jag tala om.

Så, vi körde på med löpteknik. Snabba steg, långa steg, rak i rygg, jogg med lite frammåt lutande överkropp, baklängessteg och vips så hittade man rätt snart de rätta steget.

Rätt in i gymet. Här skulle grunden till träningsvärken från helvete byggas!! Olika övningar i alla former. Med pilatesbollar, hantlar, skivstänger, gummiband osv. Jag köttade på lite xtra för att få en bild om jag hade en okej grund, vilket jag hade förhoppningar på. Kålhuvud….

Maria Larsson som är ansvarig för age group inom förbundet kom in och hojtade till:

ALLA som ska simma, ombyte och avfärd om ca 30 min!

Ja de skulle bli ett ombyte och en snabbdusch här. Jag och Roth hann doppa oss i spabadet, Roth sa efter 2minuter:

De sticker i mina armar….. Va?! Ska du få en hjärtattack här nu? LIVE?! Så han gick upp ur badet, tryckte ner armarna i ett isbad. Väggade han nu..? Fick han dynghammarn?? Ja lite faktiskt. Patrick tog en gel, en resorb och en energibar och en av allt annat han kom över. Sen var han på fötter igen:)

In i bilen och tillslut stod vi i simhallen i Ronneby!

-Uppv fritt simsätt minst 300m. Gärna alla simsätt inkluderat,sa Maria….Ja de blev lite crawl och bröstsim, någon längd sinnesjuk ryggsim. Hade där varit en badvakt hade han slängt i både boj och rep till mig. Riktigt kass på de? Check. Men, nu skulle de köttas ett CSS test.

CSS står för Critical Swim Speed, det handlar om att hitta sitt tröskelvärde utan att blanda in stick i fingret och blod i bassängen. CSS-testet går ut på att du ska simma 400 meter så snabbt och jämnt du kan, vila sedan 10 minuter (aktiv vila) och simma 200 meter så snabbt och jämnt du kan. De värden du får matar du in i en kalkylator och vips har du fått fram ett CSS-värde. Utifrån detta CSS-värde kan du sedan hitta ditt tröskelvärde.

Såhär:

Jag simmade mina 400 meter på 7:10 (inte helt nöjd men det var första 400 m testet så OK då) och mina 200 meter på 3:12 (mer nöjd). Riktigt svårt och hålla hög jämn fart!! Blixtra till på första längden är ingen konst, de man gjorde första 25-50 kommer i nacken sista 25-50!!Jag fick fram ett CSS-värde på 1:59. Det visar hur snabbt jag ska simma 100 meter på för att ligga på tröskelfart. Efter all idrott blev de lite kvalite med sushi och en bira på hotellet. Tv tittande blev de.

Jag uppfattade aldrig vad de sa, så sjukt trött va jag eller vi 😉

När klockan ringde söndag 07:00!! Förutom att de tog 10 min att bara komma ur sängen så startade jag frukosten med att bränna fast smeten i våffeljärnet… idag var de dax för mitt test på testcykel…:)

Mer om de till helgen!!

Väl mött gött fölk!

Johan sim

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.