Race!!

5 Feb 2017

Då var premiären gjord. Ett stenhårt mtb lopp i Danmark.      +1 grad. Dimmigt disigt rått å jävligt😂😂 Passar mig fint.70min plus varvet heter de man kör.  Varvet var 9.4km. Dvs efter 70min stänger varvningen å man får inte fortsätta. Starten gick i 200 som vanligt och rätt omgående var vi en grupp på 5-8man som köttade på ordentligt. Inget avvaktande var de iaf.  Vi var nere på 4st när vi passerade varvning efter ca 40min. Då hade vi kört startloop som var 2km plus första halva varvet och andra varvet….Då räknade jag ut lite halvkvickt att de blir sista varvet. Tog en Enervit liquid, drack en klunk vatten. De va de som passerade strupen idag.

Första halvan av varvet var upp å ner i nåt som liknar 15/15 intervaller. I 12-14 minuter!! Den som var tröttast ville avgöra tidigast med ett sinnestempo. Å de efter 40minuters stenhård körning. Jag tänkte, e jag bara med till sista backen så jävlar alltså.  Å de var jag. Bara MÅSTE vara först in på stökigaste längsta stigen å ge Cannondalen kaffet med vad som finns kvar i benen!

En i gruppen, Gorme heter han, visade sig vara starkast racet igenom. Jag lyckades få in han som trea på stigen och den minst starka som tvåa, lite som en bromskloss mellan oss. Med 1,5km kvar vände jag mig om å fick se, 15meters lucka som skapats av 10minuters maxkörning… Gorme tog luckan, kontrastötte på min forsering och jag in på hjul med 200m kvar. Sista 75m var rakt mot mål. De blev en spurt som Gorme tog hem med en cykellängd… Som de heter. Någon ska vara den störste förloraren😝 Aja, nästa race vet jag vad som gäller. Tills dess har jag mer tid i skogen och troligtvis ska jag ställa av Gorme på första varvet för han var starkare än mig i slutet. Stort TACK för alla som peppar å pushar/Chipskungen

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.