Ironman Kalmar: Marcus Larsson segrare i folkfest

Aktuellt 22 Aug 2016

Ironman Kalmar blev i vanlig ordning en folkfest! Gatorna var fulla av påhejande människor, som fick se Gotlandssonen Marcus Larsson ta hem segern efter fantastisk löpning.

Kalmar har gjort sig känd som en Ironman nära inpå publiken. Starten går mitt i stan med simning förhållandevis lätt att följa, och även om cyklingen förstås har större utsträckning så kompenseras det med löpningen, som sker uteslutande centralt i den småländska staden.

Detta gör Kalmar till en eftertraktad tävling, även om eliten tunnades ut något på grund av att även Köpenhamn arrangerade IM samma helg.

Svensk seger
Förutsättningarna rent vädermässigt var riktigt fina när järnmännen och -kvinnorna kastade sig i vattnet i ottan. Lite vind och bra temperatur utlovade sub 9-tider och många personliga rekord.

Lördagens segrare blev till slut Marcus Larsson. Gotlänningen låg nästan 20 minuter efter inför löpningen, men åt snabbt in avståndet och kunde defilera i mål på tiden 08:43:10.

Vi fick ytterligare en svensk på pallplats i form av Morgan Patsi, som kom trea. Danske Mikkel Mortensen kom tvåa.

I damklassen segrade tyskan Kristin Möller på tiden 09:14:39. Bästa svenska blev Julia Montgomery på fjärdeplats med 10:05:04.

Foto: sverigesradio.se

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.